top of page

INNÅT - Gemenskap & Livet

Hjärtat i församlingens hemgrupper är möjligheten att dela livet med en grupp förtroliga vänner. Försök med tiden att komma djupare än att bara samtala om vädret och politik. 

PÅSKEN
Det är snart påsk, en stor kristen högtid men för många även tillfälle då man ofta träffar släktingar. 


Vad ser du fram emot alternativt och/eller stressad för när du tänker på påsken?

BÖRJA
HÄR

Vecka 13

UPPÅT - Bibel & Bön

VECKANS BIBELORD
Matteusevangeliet 12:1-8

  • Fariséerna anser att lärjungarna bryter mot sabbatsvilan genom att göra en av de 36 sakerna som de under den här tiden hade styltat upp var förenligt med att arbeta. Jesus höll inte med om kategoriseringen. Han ansåg att lagens poäng blir uppfylld. Den hungrige får att äta. Dessutom är ju Jesus, som Guds son, Sabbatens Herre." Han är sabbaten personifierad

  • Vi människor har en förmåga att vara fokuserade på detaljer, ibland så pass att vi missar poängen. Vad är egentligen poängen med allt vi företar oss?

  • Kan ni komma på exempel ur era egna liv där detta sker?

UTÅT - För någon annan

Ta en stund varje tillfälle ni träffas och funderar på om det är något ni kan göra för att bidra till någon annan. Är det någon i vår närhet som vi kan visa lite extra uppmuntran? 

MISSAR VI OCKSÅ MÄNNISKAN BAKOM?
Fariséerna var fokuserade på systemet. de såg inte människan. Låt oss be för att vi får se människor bakom handlingar och välja kärlek framför fördeömmelse. 

Kommentarer

Share Your ThoughtsBe the first to write a comment.
bottom of page